RENGARENK Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Hasta hijyeni ve konforu ön planda tutularak hazırlanmıştır. Estetik diş hekimliği, implant, ağız-diş-çene cerrahisi, ortodonti, endodonti, pedodonti, periodontoloji, diş beyazlatma, gülüş tasarımı ve protez alanlarında hizmet veren polikliniğimiz, bünyesinde barındırdığı uzman hekim kadrosu ve tecrübeli personeli ile tedavi sürecini kolaylaştırıp sizlere sağlık ve hizmet açısından ayrıcalıklı bir hizmet sunmaktadır.

Randevu Al

HİZMETLERİMİZ

Estetik Diş Hekimliği

Dijital Gülüş Tasarımı, Empress(Full Porselen Dişler), Zirkonyum Dişler, E-MAX, Porselen Lamina Dişler, Diş Kristali, Estetik Dolgular

Ortodonti

Ortodontik Tedavi, Takıp Çıkartmalı Apareyler, Invisalign, Incognito, Inley, Onley Diş Restorasyonları, Ortognatik Cerrahi

Ağız ve Çene Cerrahisi

Çene Eklem Hastalıkları, 20 Yaş Dişleri, Gömük Dişler, Çene Kistleri, Dijital Diş Anestezisi, Lazerli Diş Tedavileri

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Doktoruyla İlk Muayene, Flour Uygulaması, Fissür Örtücü

Diş Protezleri

Tam Diş Protezleri, Kancalı Diş Protezleri, Hassas Bağlantılı Diş Protezleri

Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi Endodonti

Estetik Diş Hekimliği

Dijital Gülüş Tasarımı, Empress(Full Porselen Dişler), Zirkonyum Dişler, E-MAX, Porselen Lamina Dişler, Diş Kristali, Estetik Dolgular

Ortodonti

Ortodontik Tedavi, Takıp Çıkartmalı Apareyler, Invisalign, Incognito, Inley, Onley Diş Restorasyonları, Ortognatik Cerrahi

Diş Protezleri

Tam Diş Protezleri, Kancalı Diş Protezleri, Hassas Bağlantılı Diş Protezleri

Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi Endodonti

Farkı Görün

Düzenli olarak diş tedavisi yaptırın

Sık Sorulan Sorular

1.Zirkonyum Diş Nedir?

Zirkonyum, beyaz bir metal alaşımdır. Geri metalin yerine kullanılır. Önceleri farklı alanlarda kullanılan bu alaşım hem estetik hem de dayanıklı olması nedeniyle diş kaplama uygulamalarında da kullanılmaya başlamıştır. Işık geçirgenliği özelliğinden dolayı, doğal diş yapısına en yakın alaşımdır. Diş dokusu ile uyum oranı yüksektir. Metal alaşımlı kaplama ve dolgular, ağızda tat değişikliği ve kokuya neden olabilirken, bu tip kaplamalarda bu sorun yaşanmaz. Yüksek basınca dayanıklı olduğundan hem ön hem de arka dişlerde uygulama yapılabilir. Uygulama yaşı olarak, hastanın çene gelişiminin tamamlanmış olması önerilir.

2.Zirkonyum Dişler Nerelerde Kullanılır?

Ağızda mevcut bulunan bütün diş eksikliklerinde ve estetik gereksinim durumlarında kullanılır..

3.Estetik Açıdan Zirkonyum Dişlerin Avantajları Nelerdir?

Işık geçirgenliği özelliği sayesinde doğal dişlerin görüntüsü tam olarak yakalanır. Sağlıklı dişlerin minesi ışığı tamamen geçirir. Klasik porselen kaplamaların alt yapıları olan metaller dişlerde opak bir görüntü yaratırlar. Bu da dişlerin cansız ve yapay görünmesine sebep olur. Zirkonyum ile bunun önüne geçilmiştir.

4.Zirkonyum Dişlerinin Diş Etimle Uyumu Nasıldır?

Mükemmel uyum sağlar ve herhangi bir alerjik reaksiyon göstermez.

5.Metale Karşı Alerjisi Olanlara Da Uygulanabilir Mi?

Uygulanabilir. Çünkü içerisinde metal alaşım yoktur.

6.Ağzımda Tat Değişikliği ve Kokuya Sebep Olur Mu?

Hayır. Diş etine bire bir oturduğu sürece ağzınızda herhangi bir kokuya sebeb olmaz. Ağız hijyenine de dikkat edilmesi de unutulmamalıdır.

7.Zirkonyum Dişlerde İlerde Renk Değişikliği Yapar Mı?

Hayır. Zirkonyum diş her hangi bir renk değişikliği yapmaz.

8.Zirkonyum Kaplamaların Bakımını Nasıl Yapabilirim?

Normal ağız ve diş bakımından farklı bir bakım gerektirmez.(Diş Fırçamanız yeterlidir.)

9.Zirkonyum Kaplamaları Ne Kadar Süreyle Kullanabilirim?

Diş eti uyumu bozulmadığı müddetçe kullanılabilir.

10.Değiştirilmek İstendiğinde Çıkarılması Dişlerime Zarar Verir mi?

Zirkonyum kaplamalar kesilerek çıkarıldığından ve herhangi bir rahatsızlık hissetmezsiniz. Dişlerde doku kayıplarına sebep olmaz.

11.Zirkonyum Kaplamalar Nasıl Uygulanır?

Diş metal destekli kaplamalarda olduğu gibi bir miktar küçültülür ve diş eti sağlıklı duruma geldiğinde özel ölçü maddeleri ve ağza uygun kaşıklarla hassas bir ölçü alınır. Laboratuvar ortamında dişe uygun renkte zirkonyum alt yapı ve üzerine porselen üst yapı işlenerek klinik ortamda dişe uyumlandırılır. Son olarak da özel yapıştırıcılar ile dişe daimi adapte edilir. Artık kendi dişinizden ayırt etmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz..

12.İşlem Sırasında Dişlerim de Ne Kadar Madde Kaybı Olur?

Normal Diş yüzeyinden 2-3 mm tıraşlama yapılarak azalma olur.

13.İşlemler Sırasında Ağrı Hisseder Miyim?

Lokal anestezi altında işlem yapılır. Ağrı hissedilmez.

14.Tedavi Süresince Estetik Açıdan Bir Sorun Yaşar Mıyım?

Estetik açıdan bir sorun yaşamazsınız. Dişleriniz küçülttükten sonra laboratuvarda geçici kaplamalar yaptırılır. Gerçek kaplamalar yapılıncaya kadar geçici kaplamalarınızı sorun yaşamadan günlük hayatınızda kullanabilirsiniz.

16.Bu Estetik Diş Hekimliği Uygulamasının Herhangi Bir Yaşı Var Mıdır?

Yoktur. Kemik gelişimi tamamlandıktan sonra uygulanabilir.

17.Porselen Ve Metalle Kıyaslandığında Ne Kadar Dayanıklıdır?

Porselen ve metal kaplamalar kadar dayanıklıdır.

18.Kırılma Veya Zirkonyum Kaplamanın Düşmesi Sık Görülür mü?

Hayır görülmez.Sağlam dişin kırılma ihtimaliyle neredeyse aynıdır.

19.Zirkonyum Kaplamaların Dezavantajı Var mıdır?

Zirkonyum Dişlerin herhangi bir dezavantajı yoktur.

20.Zirkonyum Dişler, Diş Eti Hastalığı Olanlar da Uygulanabilir Mi?

Uygulanabilir. Ancak diş eti hastalığı, tedavi edilip daha sonra kaplama uygulanması hasta açısından daha sağlıklı bir sonuç verir.

Çene kemiklerinin içindeki diş kök uçlarında meydana gelmiş kistlerin kürete edilerek temizlenmesi işlemdir.

Çene kemiği içinde kistin büyümesine ve bunun sonucunda da çene kemiği kırılmalarına neden olur. Kistlerin alınması şarttır.

Lokal anestezi yapımı yeterlidir şiddetli bir ağrı hissetmezsiniz. Uyutularak yapılabilir ama gerekli bir işlem değildir.

diş çekimi, implant gibi işlemlerden herhangi bir farkı yoktur. Yeterli bir anesteziyle ağrısız bir şekilde yapılır. Sık yapılan kontrollerinizle rahat iyileşme süreci geçirilir.

Çene kemiğindeki boşluklarda kemik oluşumunu hızlandıran insan, hayvan ya da inorganik yollarla elde edilen kristalize parçalardır.

Kemik greftleri dental implantların yapılacak bölgede yetersiz kemik varlığı, diş çekimiyle aynı seansta implant yapılması istenen durumlar, implant öncesi sinüs tabanı yükseltme operasyonlarında ya da kronik iltihaba sebep olan ve uzun süre ağızda kalarak kemiğin erimesine neden olan dişlerin çekimi esnasında kullanılır. İçerdiği hücreler, kemik oluşumu ve büyümesi için gerekli maddeler sayesinde bölgenin daha hızlı iyileşmesine ve kemik hacminin artmasına yardımcı olur.

Clostridium botulinum isimli bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir.

Botoks aktif olan kası geçici bir süre (3ay) çalışmasını in aktif hale getiri. Kasın çalışmasını engeller. Bu etkisi sebebiyle kırışıklıkları gidermek için 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanılmaktadır.

Nörolojide, spastik kas problemlerinde, göz kapağı düşüklüğü, diş etlerinin gülerken fazla görünmesi, cilt kırışıklıkları, istemsiz dişlerin sıkılması ve gıcırdatılması gibi tıbbi rahatsızlıklar durumlarında kullanılır.

Dermatoloji, diş hekimliği, ortopedi, nöroloji alanlarında kullanılır.

İnsülin enjektörü ile uygulama yapılır ve tüm işlem yaklaşık 5-10 dakikada sürer. Etkisi ise 3. günden itibaren görülmeye başlar. 2. haftadan itibaren en yüksek düzeyine ulaşır.

Hangi alanda uygulanırsa uygulansın 3 ayda 1 yenilenmesi gereken bir işlemdir.

Doktora Sor